TARIM SEKTÖRÜNÜN BÖLGEDEKİ EN BÜYÜK BULUŞMASI 2 NİSAN’DA TÜYAP DİYARBAKIR’DA BAŞLIYOR...

DİYARBAKIR TARIM HAYVANCILIK FUARI 2019- 10. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı,  TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım Anonim Şirketi ve Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) işbirliği ile T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), T.C. Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve KOSGEB’in değerli destekleri alınarak 2-6 NİSAN 2019 tarihleri arasında  TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.
Tarımsal Mekanizasyon ve Teknolojileri, Hayvansal Üretim Makineleri, Sera Teknolojileri, Su ve Sulama Teknolojileri, Gübreler, Zirai İlaçlar, Tohum-Fide-Fidan ve Bahçecilik İlgili Teknolojiler, Ekolojik Tarım, Agro Bilişim, Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik Hizmetleri-İlaçları-Ekipmanları konularında faaliyet gösteren sektörün lider firmalarının katılımıyla bu sene 10.kez düzenlenecek olan Diyarbakır Tarım Hayvancılık Fuarı, Tarım sektöründeki devlet hibelerinin, teşviklerinin ön plana çıktığı bu dönemde Diyarbakır ve bölge ekonomisi için önemli bir misyon üstlenmiştir.
3 salon ile yarı açık sergileme alanında açılacak olan Fuarımızın çiftçilerimizin teknolojiyi yakından izlemesi, takip etmesi, bu teknolojiyi satın alarak, toprağı verimli tekniklerle işlemesi, bu bölgenin bereketli topraklarından, ülkemiz tarım sektörüne katma değer yaratacak ve ülkenin can damarı GAP projesine de olumlu katkılar sağlayacağı kaçınılmazdır.
2018 yılında 114,300 ilgili tarafından ziyaret edilen Fuar ile ilgili yapılan yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlar neticesinde, bu sene bu rakamın üstünde ziyaretçinin gelmesi öngörülmekte olup, yerli ve yabancı iş adamlarının profesyonel anlamda katılımcılar ile bağlantılar kurması sağlanarak, bölge ticaretine katkıda bulunulacaktır. Bölgenin beklenen buluşması haline gelen Diyarbakır Tarım Hayvancılık Fuarı, Diyarbakır başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki tüm illerin çiftçisine, hayvancılık ile uğrasan profesyonellere, akademisyenlere ve sektör ilgililerine gelişmeleri topluca göstermesi açısından büyük önem  taşımakta olup, tarım hayvancılık konusunda bölge yatırımlarına da ışık tutacaktır.

Bu bağlamda, başta Diyarbakır ve ilçeleri olmak üzere, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Mardin, Batman, Elazığ, Malatya, Van, Bingöl, Bitlis, Kilis, Şırnak, Erzincan, Siirt, Muş illerinden mazot desteği tarafımızdan sağlanarak 500’e yakın otobüs ile çiftçilerimizin sektördeki yenilikleri, teknolojideki gelişmeleri takip etmelerine ve verimli tekniklerle üretim yapılmasına fuarımız vesilesi ile imkân sağlanmış olacaktır.
Fuar kapsamında 2 Nisan Salı günü saat 14:30’da düzenlenecek olan Kuzu, Buzağı, Oğlak Teşvik ve Güzellik Yarışması ile ziyaretçilerin hoşça vakit geçirmeleri sağlanacaktır.
KOSGEB tarafından desteklenen ve 2 Nisan 2019 tarihinde ziyarete açılacak  olan Diyarbakır Tarım Hayvancılık Fuarı’na giriş ücretsiz olup 2-3-4-5 Nisan tarihlerinde 09:30 – 18:00; 6 Nisan tarihinde ise 09:30 – 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir.

Detaylı Bilgi için:
Gözde Ocak BAŞTIMAR